Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قزوین، محمد حسین اسماعیلی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گفت: براساس آمار پیمایش پژوهشی انجام شده از سوی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات درباره مصرف کالا‌های فرهنگی، ۸۷ درصد مردم قزوین تئاتر ندیده و ۷۳ درصد نیز به سینما نرفته‌اند.

اسماعیلی افزود: این گزارش‌ها دستاورد پیمایشی است که پس از ۱۶ سال وقفه، با هدف سنجش رفتار‌های فرهنگی مردم کشور توسط دفتر طرح‌های ملی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در سال ۱۳۹۸ اجرا شده است که در آن ۱۵ هزار و ۵۰۰ نفر از افراد بالای ۱۵ سال ساکن شهر و روستا در ۳۱ مرکز استان، ۸۵ شهر (غیر مرکز استان) و ۵۰۰ روستا مورد پرسش قرار گرفته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اسماعیلی افزود: در این پیمایش سه محور فعالیت فرهنگی، مصرف فرهنگی و تقاضای فرهنگی در قالب مقولاتی، چون فعالیت مذهبی، فعالیت اجتماعی، فعالیت ورزشی، فعالیت تفریحی، فعالیت هنری و دستی، کتاب و کتابخوانی، روزنامه و مجله-‌خوانی، مصرف رادیو، تلویزیون، انواع دیگر رسانه‌های صوتی تصویری، رایانه، اینترنت، ماهواره و تلفن همراه، سینما و تئاتر، موسیقی، تسهیلات (امکانات) فرهنگی، زمان فراغت و نیاز‌های فرهنگی، بررسی و سنجش شده است.

وی تأکید کرد: گزارش‌های استانی این پیمایش به سه پرسش پاسخ می‌دهند که شامل شهروندان استان چه «فعالیت‌های فرهنگی» انجام می‌دهند و به چه میزان؟ و شهروندان استان چه «کالا‌های فرهنگی» مصرف می‌کنند و به چه میزان و شهروندان استان در روز‌های عادی و تعطیل، چه میزان اوقات فراغت دارند و آن را چگونه می‌گذرانند؟

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین تأکید کرد: در پیمایش مربوط به مصرف کالا‌های فرهنگی در استان قزوین آمار و اطلاعات قابل تأملی مشاهده می‌شود که می‌تواند مبنای بسیاری از برنامه ریزی‌های فرهنگی و اجتماعی در استان قرار گیرد.

دبیر شورای فرهنگ عمومی استان قزوین گفت: بر اساس این پیمایش در حوزه کتاب و کتابخوان: ۴۶/۷ درصد شهروندان قزوینی کتاب می‌خوانند که متوسط مطالعه هفتگی ۱/۴ ساعت در هفته و میانگین خرید کتاب ۲/۳۴ جلد کتاب در سال می‌باشد.

۲۵ درصد قزوینی‌ها روزنامه و مجله می‌خوانند

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین ادامه داد: از میان نمونه‌های پژوهشی، فقط ۲۵/۶ درصد جمعیت مجله و روزنامه می‌خوانند که از این تعداد نیز ۴۸ درصد به صورت الکترونیکی نشریات را دنبال می‌کنند.

این مسوول گفت: ۲۹/۲ درصد قزوینی‌ها به رادیوی ایران و ۱/۵ درصد به رادیو‌های خارجی گوش می‌دهند و ۶۹/۳ درصد به رادیو گوش نمی‌دهند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین افزود: ۹۵/۱ درصد قزوینی‌ها تلویزیون ایران را تماشا می‌کنند که میانگین تماشای تلویزیون توسط آن‌ها ۳/۳۳ ساعت در روز است و همچنین از میان نمونه‌ها ۱۷/۹ درصد به شبکه‌های تلویزیونی ماهواره‌ای دسترسی دارند و تماشا می‌کنند.

اسماعیلی اضافه کرد: براساس آمار این پیمایش ۷۵/۶ درصد شهروندان قزوین به موسیقی گوش می‌دهند که میانگین آن ۱/۱۶ ساعت در روز است و از این میان ۵۰/۸ درصد به موسیقی سنتی، ۳۹/۷ درصد به موسیقی پاپ ایرانی و بقیه به سایر انواع موسیقی گوش می‌دهند.

وی افزود: ۷۳/۶ درصد قزوینی‌ها تا به حال به سینما نرفته اند و فقط ۲۶/۴ درصد با میانگین ۱/۵۷ بار در سال به سینما می‌روند و همچنین۸۷/۲ درصد از شهروندان قزوینی اصلاً به دیدن تئاتر نرفته اند و تنها ۷/۹ درصد با میانگین ۰/۵۲ بار در سال به سالن تئاتر می‌روند.

این مسوول ادامه داد: براساس این پیمایش ۳۸/۵ درصد مردم قزوین از رایانه و لب تاپ با میانگین ۰/۴۶ ساعت در روز استفاده می‌کنند و همچنین ۵۷/۷ درصد از اینترنت با میانگین ۱/۴۳ ساعت در روز و ۹۴/۱ درصد از موبایل با میانگین ۲/۰۵ ساعت در روز استفاده می‌کنند که ۷۳/۳ درصد آنان از گوشی‌های هوشمند بهره‌مند هستند.

اسماعیلی افزود: در این نمونه آماری ۷۲/۳ درصد در مجالس جشن و سرور مذهبی، ۷۹/۵ درصد در مراسم‌های روضه و عزاداری مذهبی، ۶۶/۹ درصد در سخنرانی‌های دینی، ۶۱/۸ درصد در مراسم‌های قرآنی، ۶۲/۶ درصد در نماز‌های جمعه و جماعت و ۶۸/۲ درصد در مراسم‌های دعا و نیایش شرکت می‌کنند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قزوین گفت: بازدید از موزه و مراکز تاریخی ۲۱/۳ درصد، شرکت مستمر در امور خیریه ۲۲/۸ درصد، انجام فعالیت‌های هنری ۲۹/۵ درصد، انجام فعالیت‌های ورزشی ۵۴/۹ درصد با میانگین ۲/۲۴ ساعت در هفته، انجام بازی‌های سنتی و محلی ۴/۶ درصد و انجام سفر ۶۶/۴ درصد، از دیگر آمار مربوط به استان قزوین در این پیمایش پژوهشی است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ارشاد اسلامی کالاهای فرهنگی تئاتر و سینما مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ساعت در روز درصد قزوینی ها استان قزوین نرفته اند ۹ درصد ۵ درصد ۳ درصد ۷ درصد ۶ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۴۵۰۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد اقتصادی اردبیل بالاتر از میانگین کشوری است

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل گفت: رشد اقتصادی استان اردبیل ۳.۷ درصد است که این رقم بالاتر از میانگین کشوری است. - اخبار استانها -

داود شایقی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اردبیل، اظهار داشت: استان اردبیل در شاخص بهره‌وری نیروی کار رتبه پنج کشور را دارد و نرخ بیکاری در این استان 12.9 درصد است.

وی تصریح کرد: نرخ شهرنشینی در این استان 68 درصد بوده و نرخ روستانشینی نیز 32 درصد محاسبه شده است.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل به جذب صد درصد اعتبارات هزینه‌ای و جبران پرداختی کارکنان اشاره کرد و گفت: با توجه به اعمال فوق‌العاده ویژه کارکنان در سال گذشته، تمام تلاشمان را انجام دادیم تا پایان سال گذشته کمبود اعتبارات را در این زمینه جبران کرده و با پیگیری‌های هفتگی تأمین اعتبار و پرداختی را به حساب کارکنان انجام دهیم.

شایقی در مورد توزیع اعتبارات عمرانی نیز افزود: سال گذشته 2 هزار و 224 میلیارد تومان برای پروژه‌های سفر و پیشران توسعه استان اعتبار اختصاص یافت هر چند که سفر دوم رییس جمهور به استان اردبیل انجام نشده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: از این میزان اعتبار برای راه آهن اردبیل یک‌هزار و 500 میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافت که 200 درصد بیشتر از رقم پیش‌بینی شده 730 میلیارد تومان بوده است.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل اضافه کرد: برای باند دوم راه‌‌های استان از پارس‌آباد تا سربند، سربند به سمت مشگین، بیله‌سوار به گرمی، رضی به امیرکندی، سرچم به تونل حیران و سایر طرح‌های توسعه بزرگراهی بیش از 640 میلیارد تومان منابع تخصیص یافته است.

شایقی بیان کرد: برای سدهای معیشتی استان و پروژه‌های زیربنایی بخش کشاورزی 256 میلیارد تومان از محل منابع ملی اختصاص یافت و از اعتبارات استانی نیز 46 میلیارد تومان در نظر گرفته شد تا شاهد تکمیل و بهره‌برداری 46 سد معیشتی در سطح استان باشیم.

وی از اختصاص 124 میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل بیمارستان نجف‌زاده خبر داد و یادآور شد: صد درصد اعتبارات این حوزه در نظر گرفته شده است.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل در ادامه سخنان خود تصریح کرد: برای سایر پروژه‌های فرهنگی شامل تکمیل مجتمع‌های فرهنگی، هنری عنبران، هشتجین و سایر پروژه‌های این حوزه امسال 25 میلیارد تومان تخصیص یافته که امیدواریم شاهد تکمیل و بهره‌برداری از این پروژه‌ها باشیم.

شایقی تکمیل کتابخانه‌ها، مدارس و توسعه فاضلاب‌های شهری را از دیگر پروژه‌های اولویت‌دار استان برشمرد و گفت: در این زمینه نیز تخصیص منابع به صورت ویژه در اولویت برنامه‌ریزی‌ها و هدف‌گذاری‌ها قرار گرفته است.

 تحقق شعار سال با تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام 

دبیر شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان اردبیل افزود: در تحقق شعار سال فضای عمومی استان اردبیل، فضای همت و تلاش مضاعف است تا میانگین رشد اقتصادی استان از 3.7 دهم درصد نیز بالاتر برود.

شایقی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: امسال سعی خواهیم کرد تا در کنار جهت‌دهی مناسب به رشد اقتصادی و اشتغال استان زمینه و بستر جهش تولید را با رویکرد مناسب مهیا کنیم.

وی به زیرساخت‌های فراهم شده اعم از تدوین سند آمایش استان، توسعه شهرستان‌ها و اشتغال 330 روستا با نگاه عدالت‌محور اشاره کرد و ادامه داد: همه این اسناد فرصتی را فراهم کرده تا ما بتوانیم فعالیت‌های اقتصادی مؤثر را با نگاه جهش تولید، کاهش نرخ بیکاری و اشتغال مؤثر انجام دهیم.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل اضافه کرد: در بودجه سال 1403 که به تصویب مجلس رسیده برای استان اردبیل منابع اعتباری خوبی پیش‌بینی شده تا با تلاش مؤثر مدیران، جذب اعتبارات ملی را در تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام شاهد باشیم.

شایقی بیان کرد: 645 میلیارد تومان اعتبار سال گذشته بین شهرستان‌ها توزیع شده که 14 شاخص مد نظر بوده و فراتر از شاخص جمعیتی سعی کردیم تا جهت‌دهی مناسبی را در تکمیل پروژه‌‌های نیمه‌تمام و مؤثر انجام دهیم.

وی در ادامه سخنان خود یادآور شد: با وجود اینکه 50 درصد جمعیت استان اردبیل در شهر اردبیل ساکن هستند اما توزیع اعتبارات به نحوی بوده که تنها 21 درصد اعتبارات سهم شهرستان اردبیل بوده و مابقی در بین سایر شهرستان‌ها با توجه به محرومیت آنها توزیع شده است.

دبیر شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان اردبیل تصریح کرد: در کنار محرومیت، جمعیت بیکار، فاصله از مرکز استان، جمعیت روستایی و کمبود زیرساخت‌های زیربنایی در توزیع اعتبارات مد نظر قرار گرفته تا شاهد جبران برخی عقب‌ماندگی‌ها و عدم توسعه نامتوازن باشیم.

شایقی گفت: در توزیع اعتبارات سال‌جاری نیز سعی ما بر این خواهد بود تا محرومیت در اولویت نگاه توزیع اعتبارات بوده و ممنوعیت آغاز پروژه‌های جدید را نیز مورد توجه قرار دهیم.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل افزود: سعی ما بر این است تا از خرد شدن اعتبارات جلوگیری کرده و توزیع اعتبارات به نحوی باشد تا پروژه‌های اولویت‌دار و پیشران استان در کوتاه‌ترین زمان به سرانجام برسد.

انتهای پیام/131

 

دیگر خبرها

  • فیلمی که دیوار میان پایتخت و شهرستان را از بین برد
  • مست عشق، ماجرای یک تابوشکنی در سینما
  • ۵۶ درصد حجاج استان سمنان زن هستند/ میانگین سنی ۵۶ سال
  • پایگاه مسجد باید محور همه فعالیت‌ها قرار بگیرد
  • حل مشکلات سهمیه آب مطالبه کشاورزان قزوینی
  • تصادف زنجیره‌ای در آزادراه زنجان- قزوین ۲۳ مصدوم برجا گذاشت
  • قطع آب و خسارت به محصولات دغدغه‌ی کشاورزان قزوینی+ فیلم
  • کشته شدن دوچرخه‌سوار قزوینی در تصادف با پراید
  • شیراز میراث‌دار فرهنگ غنی و شهر انسان‌های معتدل است
  • رشد اقتصادی اردبیل بالاتر از میانگین کشوری است